Rolgordijnstof vervangen! Zó werkt het.

Heb je er al eens over gedacht om alleen het stof van je rolgordijn te vervangen?

Rolgordijnen hangen in Nederland gemiddeld 6 a 7 jaar voor het raam.  Afhankelijk van de afwasbaarheid van de stof kan de stof gaandeweg zijn uitstraling om diverse redenen verliezen. Wat zou het fijn zijn als je rolgordijnstof los kunt kopen. Je bespaart dan geld én je spaart tevens het milieu door je bestaande systeem langer te gebruiken. Het verlaagt je ecologische footprint.

 Bron: Rolgordijn.com

De voordelen spreken voor zich. Een besparing tot 40% heb je al snel én je kunt je inrichting een echte boost geven met een nieuw kleurtje.

Rolgordijn op maat laten maken heeft voordelen?

Je kunt natuurlijk ook bij de bouwmarkt een rolgordijntje kant en klaar kopen en met een schaar het stof pas knippen. Zie je het al voor je?  Rolgordijn stof strak op maat snijden gebeurt het best ultrasone met een hoge frequentie. De zijkant van het doek smelt tijdens het snijden dicht. Hierdoor blijft deze strak en gaat het rolgordijn niet rafelen.

Daarnaast kun je als je rolgordijnen op maat laat maken vak ook nog kiezen voor een cassette die er voor zorgt dat het rolgordijn minder stof vangt en dus hierdoor langer mee gaat.  Het strak af laten hangen doe je met een verzwaring. Dat is meestal geen buisje van een paar gram, maar toch een rand met serieus gewicht. Het trekt het doek strak en dat ziet er altijd mooier uit.

Elektrische Rolgordijnen

Iedereen wil elektrische rolgordijnen. Zelfs Ikea komt er mee voor kleine rolgordijntjes en een kleine afstandsbediening zo groot als een postzegel. Je hebt dan voor elk rolgordijn apart een afstandbediening nodig. De kant en klare rolgordijnen kun je niet inkorten. Het blijft dus een echt doe het zelf kant en klaar product.  Zoek je mooie elektrische rolgordijnen, kijk dan eens hier. Je kunt je rolgordijn als je wilt bedienen met een afstandsbediening, je smartphone of zelfs je stem.