Zelf Pizza bakken in je eigen steenoven!

Huis ten Tuin trends 2018

Aflevering 1

Zelf bakken van Pizza of brood in een hout gestookte steenoven

Pizza smaakt altijd zo lekker in een Italiaans restaurant.  Zou je zelf ook pizza willen bereiden die zo smaakt in een echte pizza steenoven.  Dat kan tegenwoordig in je eigen tuin.  Na het volgen van een workshop Pizza bakken  leer je de kneepjes van het bakken en beheers je het. Je bent in staat om zelf je pizza te bereiden, op smaak en zo dik of dun jij maar wilt.

Amalfi oven AD90 betegeld

Op de foto zie je een grote oven welke eerlijk gezegd voor restaurants een aanwinst is.  Onderstaand laten we je een hele goed oven zien van Amalfi. Deze oven is geïsoleerd dus de buitenzijden worden niet heet.  Dat is wel zo veilig als er kinderen in de buurt zijn.

Amalfi Mediterranean portable oven AD60 Red Brick Arch Bron Pizzaoven Amalfi

De amalfi ovens horen bij de beste ter wereld. Door de goede afwerking en bovengenoemde isolatie wordt bakken een feest.  Of dit nu om brood of om pizza gaat.

De isolatie zorgt er tevens voor dat de oven sneller op temperatuur is en deze de temperatuur langer vast houdt. Dat komt de kwaliteit van de pizza ten goede. Je hoeft immers niet zo vaak bij te stoken waardoor de temperatuur constanter is en je méér pizza’s kunt bakken in dezelfde tijd. Dat kan tijdens feestjes of partijen wel eens een groot voordeel zijn.  Barteljo is importeur van Amalfi pizza ovens. Zij hebben regelmatig een Australische topkok over de vloer waarbij je dan zelf kunt proeven.  Ook bakken zij wekelijks pizza voor de klanten om te proeven.  Naast het merk amalfi bestaan er ook andere ovens. Met name de Portugese ovens zijn iets goedkoper maar ze missen de degelijke isolatie ten opzichte van Amalfi.  Als je liever iets minder geld kwijt wilt zijn is een portugese oven wellicht een uitkomst.  Je kunt er bij Bartejo tientallen bekijken en daarmee zijn zij de grootste specialist van Nederland.